javplatform

Hansdotter först ut i VM-backen: ”perfekt för mig”

Inlagd av on jan 24th, 2019 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Frida Hansdotter på träning i Åre. Foto: Nisse Schmidt

Frida Hansdotter på träning i Åre. Foto: Nisse Schmidt

Den 16 februari avgörs damernas slalom i Åre. Det i en backe som de svenska åkarna trivs i och inte minst Frida Hansdotter, som är på plats i Åre för att känna på underlaget och få en extra träning i ”hemmabacken” innan alpina VM som invigs 4 februari i Åre.

Måndag 21 januari fick Åre 2019 klartecken efter FIS officiella snökontroll. Efter mätningar och kontroll av snökvalitén konstaterade kontrollgruppen att det var ”i princip klart” med några justeringar som ska göras innan det är dags för första tävlingen: damernas super G 5 februari.  

Det svenska laget kör, som de flesta andra världscupåkarna, tävlingar in i kaklet. Men även under säsongen krävs det träning och därför har OS-guldmedaljören och medaljfavoriten Frida Hansdotter passat på att känna på slalombacken i Åre redan nu.

Hon var mer än nöjd med två extra träningsdagar i Åres slalomhang, även i 17 minusgrader.

– Underlaget är redan över förväntan med hård och fin snö, säger Hansdotter, som tränade på egen hand i Åre.

– Både VM-organisationen och SkiStar har verkligen ställt upp och sett till att jag får två bra träningsdagar här i Åre.

För Hansdotter väntar de återstående slalomtävlingarna i Maridbor innan det är dags att förbereda sig för alpina VM som invigs 4 februari. De två dagarna i Åre var inplanerade sedan i höstas.

– Det här passar perfekt för mig. Först några dagar hemma och sedan hit och få känna på backen och få träna i två dagar. Sedan hem igen och packa om inför världscupen i Maribor, säger Frida Hansdotter, innan hon drog ner glasögonen för ytterligare ett träningsåk.

Tävlingar som återstår i världscupen innan alpina VM

Damer

Maribor, Slovenien, 1-2 februari (slalom och storslalom)

Garmisch-Partenkirchen 26-27 januari (störtlopp och super G)

Herrar

Kitzbühel, Österrike, 25-27 januari (super G, störtlopp och slalom)

Schladming, Österrike, 29 januari (slalom)

Garmisch-Partenkirchen, 31 januari – 3 februari (störtlopp och storslalom)

Damernas slalom avgörs 16 februari på Nationalarenan i Åre, 11.00 och 14.30.

Källa: Åre 2019

Kommentarer är avstängda