javplatform

Dödsfall i Vasaloppet under fredagen

Inlagd av on mar 3rd, 2019 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Vasaloppsstart. Foto: Vasaloppet

Foto: Vasaloppet

Vasaloppet tvingades under fredagen den 1 mars, meddela att en man i 70 års åldern, hemmahörande i mellersta Sverige, avlidit i samband med sitt deltagande i Stafettvasan 2019. Mannen, som åkte sträckan mellan Mångsbodarna och Evertsberg, föll ihop i spåret nära kontrollen i Risberg, cirka tre mil från starten i Sälen.

Det var strax efter lunch som mannen föll ihop i skidspåret. Andra deltagare startade direkt hjärt- och lungräddning och sjukvården larmades. Vasaloppets sjukvårdsteam var snabbt på plats och även ambulans. Läkarna konstaterade dock att mannens liv inte gick att rädda och han avled på plats. Mannens anhöriga är underrättade.

– Lokaliseringen i spåret och närheten till de räddningsinsatser som fanns tillgängliga gjorde att medicinsk personal snabbt kunde komma på plats.Trots detta gick hans liv inte att rädda. Vasaloppet har hög beredskap för de olika typer av olyckor som kan inträffa i spåret och under Vasaloppets vintervecka arbetar närmare 200 personer inom sjukvårdsorganisationen, säger Ulf Hållmarker, tävlingsläkare och ansvarig för sjukvården under Vasaloppets vintervecka 2019.

Källa: Vasaloppet

Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare.Sedan starten 1922 har över 1,5 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar

Kommentarer är avstängda