javplatform

Unibet stoppar allt spel på Division 2 Södra Svealand efter misstankar om manipulation

Inlagd av on aug 1st, 2019 Sparad i Inrikes. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Unibet kommer efter sommaruppehållet inte erbjuda någon vadhållning på de kvarvarande matcherna i Division 2 Södra Svealand. Detta efter att Unibet uppmärksammat att Svenska Fotbollförbundet inte längre känner sig trygga med att de kvarstående matcherna i serien avgörs på sportsliga grunder. Svenska Fotbollförbundet hänvisar till 13 konkreta misstankar om manipulation i Division 2 Södra Svealand. Beslutet gäller omedelbart och tillsvidare.

Svenska Fotbollförbundet har i en skrivelse i slutet av juli meddelat Spelinspektionen samt samtliga spelbolag med vadhållningslicens, att de har identifierat 13 konkreta misstankar om manipulation i Division 2 Södra Svealand. De flesta av dessa misstankar klassas i den övre delen av skalan som Svenska Fotbollförbundet använder sig av.

Svenska Fotbollförbundet meddelar vidare att de inte längre känner sig trygga med att kvarvarande matcher i serien kommer avgöras på sportsligt rättvisa grunder och uppmanar licenserade spelbolag att frivilligt avstå att erbjuda vadhållning på Division 2 Södra Svealand.

– Vi har nu gått igenom alla lagda spel på divisionen och inte funnit några avvikande eller misstänkta spel. Dock är vår högsta prioritet att värna om sportens integritet och erbjuda våra kunder en säker och trygg vadhållningsprodukt. Därför kommer vi nu stoppa spel på kvarvarande matcher i serien i väntan på vidare utredningar, säger Per Carlander, Sverigechef Unibet.

– För att bekämpa matchfixning och stärka sportens integritet måste idrotten, myndigheter och spelbolag samarbeta. Vi hoppas att polisen prioriterar att utreda dessa misstänkta spelfuskbrott. Vi hoppas också att Svenska Fotbollförbundet vidtar handlingskraftiga åtgärder mot misstänkta spelare, föreningar och funktionärer som inte lever upp till sportens ideal, säger Per Carlander, Sverigechef Unibet.

Källa: Unibet

Kommentarer är avstängda