Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skullevaritdär.se – en ny biljettkassa för stödbiljetter

Tre personer runt ett kafébord. Foto: Kwikk
Foto: Kwikk

Uppfällda stolar, orörda isar, tomma scener och krossad förväntan. Över hela Sverige står nu arenor, träningshallar och klubbhus tomma i corona-virusets kölvatten. Utan publik fattas det plötsligt många miljoner inom det svenska föreningslivet. Inkubatorbolaget Kwikk som ingår i Dalarna Science Parks affärsutvecklingsprocesser vill göra det möjligt att enkelt stötta sitt lag, klubb, kultur- eller idrottsförening ekonomiskt.

-När läktarna gapar tomma är vi många som känner likadant; vi skulle varit där, säger David Forsberg, vd för Kwikk. Därför lanserar vi nu webbsidan  https://skullevaritdär.se   – där föreningar helt gratis kan registrera sig för att sälja stödbiljetter till sport- och kulturevenemang som ställs in eller genomförs utan publik.

Den som köper en stödbiljett väljer själv hur mycket det ska kosta, och kan sedan betala snabbt och enkelt med swish eller kort. Alla personer som skänker minst 10 kronor får sedan en unik biljett via sms, som kan användas i framtiden som ett bevis för att man stöttat föreningen. Vad biljetten berättigar till är upp till föreningen – biljetten behöver inte betyda någonting alls, men skulle kunna till exempel gälla som allt från entré till en VIP-kväll eller 10 procent rabatt på merch eller till en gratis kaffe i pausen. Biljetten kan enkelt scannas på plats av en kontrollant med en smartphone.

Många drabbas ekonomiskt av Corona-virusets framfart över världen. Bland dem är sport- och kulturarrangörer några av dem som drabbas hårdast, eftersom publiken plötsligt inte kan komma på planerade evenemang. Dessutom är det den bransch som ofta drabbas hårdast av lågkonjunkturer, något som kan ligga alldeles runt hörnet.

Kwikk är ett nytänkande företag i betalningsbranschen och vill genom denna satsning bidra med detta samt erbjuda betalningar till ett av marknadens lägsta priser (våra egna självkostnadspriser) för att förmedla donationer till arrangörer från dem som vill hjälpa till.

-Alla som har verksamhet inom sport eller kultur är välkomna att anmäla sig till vår lista genom att gå in på skullevaritdär.se och trycka på knappen ”Registrera din förening”. Så fort vi bekräftat alla uppgifter kommer föreningen att läggas till i listan, avslutar David Forsberg.

Källa: Kwikk