Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska golfframgångar i Frankrike

golf-Adam Blomme Sving
Adam Blomme. Foto: Svenska golfförbundet

Framgångar i Frankrike under påsken för golfens pojk- och flicklandslag där de traditionsenligt deltog i French International Lady Juniors Championship respektive French International Boys Championship.

Individuellt blev Linnea Ström från Göteborgs Golf Klubb delad trea i Paris på St. Cloud GC där flickornas tävling avgjordes. Bäst av de svenska pojkar på Golf du Medoc utanför Bordeaux lyckades Marcus Svensson från Halmstad Golfklubb när han blev delad femma.

Linnea är rutinerad och gjorde återigen en toppinsats, sådana som gjort att hon är rankad på 15:e plats på World Amateur Ranking. Marcus däremot gjorde individuell internationell debut i en stor och prestigfylld pojktävling.

– En av de roligaste och mest lärorika veckorna i mitt liv säger Marcus Svensson när han ombeds kommentera sin påskvecka.

– Attityden till träning och nyfikenheten att lära sig mer gör honom till den spelaren han är och kommer att bli säger Jonnie Eriksson coach för pojklandslaget om Marcus.

Båda tävlingarna inleds med slagspelskval över 36 hål för att därefter gå över i matchspel för de 32 bästa. Vid kvalet avgörs även prestigefyllda Nations Cup, en lagtävling för nationslag om tre spelare var.

Flickorna tog hem segern i Nations Cup medan pojkarnas båda lag blev tvåa respektive trea efter segrande Frankrike.

– Jag är väldigt nöjd med vårt slagspelskval. Att vid hade fem spelare topp-20 är ett bra facit och att alla spelare gick någon eller båda rondorna under par är riktigt bra säger Jonnie Eriksson coach för pojklandslaget.

Källa: Svenska golfförbundet