javplatform

E.ON hjälper konstnär att återställa borttvättat konstverk i Malmö – laddar för hans besök i augusti

Inlagd av on jun 8th, 2014 Sparad i Kultur. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Ställverket på Möllevångstorget – utsmyckades av den colombianske konstnären Stinkfish. Dessvärre sanerades konstverket vid Möllevångstorget bort av misstag. Nu har E.ON och Artscape arrangerat så att den colombianske konstnären Stinkfish kommer till Malmö i augusti för att göra om verket. Foto: Tommy Lindholm

Ställverket på Möllevångstorget – utsmyckades av den colombianske konstnären Stinkfish. Dessvärre sanerades konstverket vid Möllevångstorget bort av misstag. Nu har E.ON och Artscape arrangerat så att  konstnären kommer till Malmö i augusti för att göra om verket. Foto: Tommy Lindholm

I samband med gatukonstfestivalen Artscape i Malmö tvättades ett av E.ON beställt konstverk bort av misstag. E.ON arrangerar nu så att konstnären Stinkfish kan komma hit och göra om verket.

I samband med gatukonstfestivalen Artscape upplät E.ON ett antal platser i Malmö. En av dessa – ställverket på Möllevångstorget – utsmyckades av den colombianske konstnären Stinkfish.

Dessvärre sanerades konstverket vid Möllevångstorget bort av misstag. Nu bjuder E.ON in Stinkfish till Malmö för att göra om verket – eller kanske något ännu större.

– Vi hade helst sett att Stinkfish haft möjlighet att komma redan nu, men tyvärr blir det först i augusti. Trots detta är vi jätteglada att han kommer tillbaka, säger Mattias Hennius, presschef på E.ON.

Stinkfish erbjuds denna gång att få måla en ännu större del av ställverket på Möllevångstorget, istället för att bara måla en vägg.

– Ska jag hitta något positivt i den här historien är det att Artscape på sätt och vis förlängs i och med att Stinkfish tar sig an vårt ställverk i augusti, avslutar Mattias Hennius.

E.ON har under gatukonstfestivalen upplåtit väggar på såväl hyreshuset Hållbarheten som på Möllevångstorget.

Källa: E.ON Sverige.

Kommentarer är avstängda