Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Carte Blanche 20 december , Trio X och hemliga gäster

Trio X. Foto:  Uppsala Konsert & Kongress.
Trio X. Foto: Uppsala Konsert & Kongress.

Det som gör Carte Blanche unikt är överraskningsmomentet, som alltid är dubbelt. Den gäst som är hemlig för publiken har i sin tur bjudit in ytterligare en gäst som är hemlig för Trio X. Publiken får uppleva ett spontant samspel mellan Trio X och gästartisterna som alltid håller högsta musikaliska och artistiska nivå.

En lång rad av våra främsta artister har besökt Uppsala Konsert & Kongress och Carte Blanche. De senaste säsongerna har publiken (och i viss mån även Trio X) överraskats av artister som Rebecka Törnqvist, Anders Paulsson, Frank Ådal, Johan Lindström, Nina Ramsby, Jonas Knutsson, Svante Drake, Jeanette Köhn, Rigmor Gustafsson, Babben Larsson, Mats Ronander, Maria Möller, Peter Asplund, Claes Yngström, Svante Thuresson med flera.

– Konceptet är väldigt lyckat. Överraskningen gör att det blir väldigt spännande. Varje gång vi introducerar en artists namn går ett sus genom den stora publiken. Det märks faktiskt också på artisterna som kommer att de är med om något ganska ovanligt. De tänder också lite extra på överraskningsmomentet, säger Stefan Holmström i konsertledningen vid Uppsala Konsert & Kongress.

Carte Blanche arrangeras av Uppsala Konsert & Kongress och Musik i Uppland med stöd av Musikens Hus Vänner. Trio X är anställda av Musik i Uppland och har en stor stilistisk bredd och ger sig med samma pondus in i all tänkbar musik – jazz, visor, latin, folkmusik, klassisk, soul, pop, rock. Gruppen utforskar ständigt sina musikaliska möjligheter och hur de kan utveckla den spännande trioformen. I Carte Blanche visar de varje gång att de är en av Sveriges mest framsynta improvisationsgrupper som ständigt utmanar sig själva och söker nya samarbeten.

Fri entré

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress och Musik i Uppland med stöd av Musikens Hus Vänner

Källa: Uppsala Konsert & Kongress.