Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Foo fick publiken svimma

The Fooo conspiracy  fansen svimmade. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
The Fooo conspiracy fans svimmade. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Efter TV-programmet Sommarkrysset blev de tvungna tillkalla ambulans då flera av The Fooo fansen i publiken svimmade framför scen. De hade kanske inte druckit och skyddat sig ordentligt mot värmen. De fördes efter kontroll till sjukhus för säkerhets skull.

Efter programmet sommarkrysset avslutades träffade The Foo Conspiracy fansen framme vid stora scen på Gröna Lund. Några blev då så tagna att de svimmade. De kanske varit uppe hela natten och dagen och köat och inte druckit tillräckligt i den tropiska hettan som härjat senaste dagarna  i Stockholm och övriga Sverige.

För att klara värmen bör man ha tunna lätta kläder och skydda sig med en hatt eller annat då huvudet blir utsatt för varma solen. Under en varm dag kan man behöva dricka även om man inte känner sig törstig. upp till 4-6 liter om man rör på sig. Barn och äldre är extra känsliga för värme så bör skydda sig lite extra.

Så om era barn ska på konsert i sommar tänk på att lära dem hur de skyddar sig från värmen och solens starka strålar. Även under vanliga konserter bör man dricka rejält så håller vätskebalansen. Det är tyvärr ofta en av security-personalens tuffa uppgifter att ta hand om massor av omtöcknade eller svimningsfärdiga fans.

För vuxna brukar problemet med uttorkning ofta involvera alkohol vilket förvärrar det hela samtidigt som omdömet försämras. Det är därför de rekommenderar att dricka varannan vatten på många festivaler.

Scen och säkerhets – personalen har som uppgift att skydda publiken och se till att de mår bra. Ibland måste de ingripa och lyfta bort folk som hamnat i utsatt läge eller håller på att svimma.Vatten fördelas ofta ut till publiken som bra skyddsåtgärd, men de måste ju dricka också, även om inte känner sig törstiga.

Ofta är det en kombination av trycket från publiken och dålig värmeomsättning på grund av problem hålla normal vätskebalans.