Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ina Djurestål ny riksordförande för Moderata Studenter

Foto: Moderata Ungdomsförbundet.
Foto: Moderata Ungdomsförbundet.

Lördagen 12 mars valdes 23-åriga Ina Djurestål från Sundbyberg till ny riksordförande för Moderata Studenter. Moderata Studenter är Sveriges största studentpolitiska förbund och finns representerade på många högskolor och universitet över hela landet.

– Det känns fantastiskt roligt och stort att ha fått det fina förtroendet att leda Sveriges största studentpolitiska förbund, Moderata Studenter. MST behövs i en tid då bostadsbristen tvingar studenter att tacka nej till utbildningsplatser och kopplingen mellan högskola och arbetsmarknad är så svag att studenter inte får jobb inom sitt examensområde. MST ska vara den röst som står upp för studenterna och sätter press på regeringen, säger Ina Djurestål, nyvald riksordförande för Moderata Studenter

– Det behövs flertalet reformer för att förbättra studenters situation i Sverige. Vi kommer därför att stå upp för en bostadspolitik som ökar bostadsbyggandet, en högskolepolitik med tydligare koppling till jobb efter studier och en forskningspolitik som stärker Sveriges konkurrenskraft internationellt. Sverige behöver dessutom en skattepolitik som gör det mer lönsamt att plugga. Här kommer vi inte enbart pressa regeringen, utan även ligga på Moderaterna för en förnyad studentpolitik, fortsätter Ina Djurestål.

Styrelsen i sin helhet
Riksordförande: Ina Djurestål, MST KTH (ny position)
1:e vice riksordförande: Klas Vestergren, MST Handelshögskolan (nyval)
2:e vice riksordförande: Sofia Lindbom, MST Lund (nyval)

Ledamöter i bokstavsordning:
Sara Persson, MST Göteborg (nyval)
Sofia Andersson, MST Umeå (nyval)
Jonas Jesslén, MST Karlstad (omval)
Lucas Kramer, MST Uppsala (nyval)

Källa: Moderata Ungdomsförbundet.