Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Motörhead Single Malt Whisky gör ett sista framträdande

En flaska whisky. Foto: Brands For Fans
Foto: Brands For Fans

Den långlivade Motörhead Single Malt Whiskyn, skapad av bandet och destillerad av de svenska whiskykreatörerna på Mackmyra, som blivit en återkommande favoritwhisky hos både fans och konnässörer släpps nu i en sista, slutgiltig tappning.

Ett projekt fyllt av passion med hela bandet involverat, frontat av vokalisten Lemmy Kilmister, med en originalblandning av whisky som fortsatt lagras och utvecklas på fat utan avbrott sedan 2008. Det första släppet kom 2015 och efter fem år på marknaden töms de sista faten och buteljeras som en “special release” i 50 cl-flaskor. Det innebär att fler fans kan lägga vantarna på en bit Motörheadhistoria innan de säljer slut, och det här är en flaska de inte vill missa. De extra årens lagring ger en fantastisk kvalitetswhisky som i den slutgiltiga buteljeringen är osedvanligt len, likväl med en omedelbar igenkänning som Motörhead Single Malt Whisky, eller Swhisky, som vi kallar det.

Det finns ännu ett fåtal 70cl-flaskor kvar att köpa, men när de är slut har denna saga nått sitt slut. Man skulle kunna säga “Stone Dead Forever”, eller argumentera att de är “Killed by Death”.

Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio säger:

“Att skapa en whisky tillsammans med ett legendariskt rockband som Motörhead var en dröm som besannades och det har varit helt fantastiskt. Men alla goda ting måste få ett slut, även en fantastisk whisky som den här”.

Mikkey Dee, Motörheads trummis säger:

“Det enda problemet med det här sista whiskysläppet är flaskans storlek. Med så här bra whisky skulle jag ha föredragit den i dunkar. Det här är däremot inte slutet för Motörhead och whisky – vi håller på att arbeta med något annat som stolt kommer föra whiskyarvet vidare.”

Nostalgi är inte på tal för Motörhead Spirits. Endast tiden kommer utvisa vad som står näst på tur, men räkna med att det blir ett kompromisslöst, rakt-på-sak och stenhårt erbjudande, precis som man ska förvänta sig från världens hårdaste rockband.

Lemmy’s rader från Motörheadklassikern ‘Ace of Spades’ har aldrig klingat mer sant än nu:

‘…that’s the way I like it baby

I don’t wanna live for ever…’

 

Motörhead Single Malt Whisky Last Batch lanseras den 7:e december på Systembolaget med ett pris om 499 kr.

 

Motörhead Single Malt Whisky Last Batch

Systembolagets artikelnummer: 8072802

Alk. Vol: 40.0%

Ursprung: Sverige

Volym: 500 ml

Pris: 499 SEK

Källa: Brands for Fans