Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mellot: Andra chansen

På lördagskvällen var det Andra chansen vilket innebar en ny chans att gå till final för vissa medan vissa sumpade sin andra chans och åkte ut. Det började med en udda och intressant duell.

Andra chansen innebär att åtta låtar tävlar mot varandra två och två i fyra dueller. Vilket innebär att varje låt bara tävlar mot en annan låt, inte sex andra som i de andra deltävlingarna. Eftersom det är åtta inbördes olika låtar så kan det bli udda dueller. Som i första duellen där latino-låten ”Baila Baila” tävlade mot Lillasysters ”Pretender”.  ”Pretender” är att beskriva som en blandning av country och hårdrock. Jag tyckte inte så mycket om den i den ursprungliga deltävlingen men den vann på att ställas mot en småtrist latino-låt. Men folket som röstade tyckte att ”Baila Baila” skulle gå vidare.

I den andra duellen ställdes två ganska likartade låtar mot varandra men den som vann var snäppet bättre. Duellanterna var Frida Gren med låten ”The silence” och Paul Rey med ”The missing piece”.  ”The silence” var en svag intetsägande ballad. ”The missing piece” var också en ballad men kändes aningen starkare, och lät starkare. Och det var den som gick vidare till final.

Den tredje var en sanslös duell, en buskislåt mot en skön singer/songwriterlåt. Duellanterna var på ena sidan Ewa Rydberg och Ewa Roos med låten ”Rena rama dingdong” och på andra sidan Clara Klingenström med låten ”Behöver inte dig idag”. ”Rena rama dingdong” är en fjantig låt som kommer att passa i någon av Ewa Rydbergs buskisspel som hon brukar uppträda i på somrarna. ”Behöver inte dig idag” däremot är en skön låt om att vara sig själv och inte låta sig tryckas ner av någon annan. Den var en värdig vinnare i den duellen.

Den fjärde och sista duellen var den mest jämna och där kan man säga att fel låt vann. Vinnare blev Klara Hammarström med låten ”Beat of broken hearts” med en pompös ballad som man hört hundra gånger förut. Jag antar att tonartshöjningarna var till för att göra den maffig, vilket alltså misslyckades kapitalt. Det enda Klara Hammarström kommer att bli ihågkommen för är sin dräkt som såg ut att vara inspirerad av Star Trek eller Star Wars. Den dräkten kan hon använda på ComicCon när det kommer igång igen. Förloraren i den duellen var Efraim Leo med låten ”The best of me” som var en skön poplåt med bra rytm.

Om bilden:

Bildtext: Vinnarbild Andra chansen Alvaro Estrella Paul Rey Clara Klingenström Klara Hammarström

Fotograf: Stina Stjernkvist

Upphovsrätt: SVT