Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu är det bestämt – Göteborgs Kulturkalas blir av 2021

Den 20–22 augusti 2021 blir det Kulturkalas i Göteborg, på ett annorlunda och anpassat sätt. Nu planeras ett Kulturkalas som ska kunna genomföras även om restriktioner finns kvar; för kulturens, konstens, näringens och göteborgarnas skull.

– Den glada nyheten är att det blir ett Göteborgs Kulturkalas i år, men eftersom vi lever mitt i en pandemi gäller det att hitta smarta lösningar som går att genomföra oavsett hur läget ser ut i augusti. Vi satsar på att skapa en hybridfestival där några av programpunkterna blir digitala. De programpunkter som sker ute på stan ska kunna genomföras säkert under rådande restriktioner, men ska också kunna skalas upp om restriktionerna lättar. Det enda som skulle kunna sätta stopp är en total nedstängning, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Ett annorlunda kulturkalas

2020 fick Göteborgs Kulturkalas, likt många andra evenemang, ställas in. 2021 kommer kulturen, konsten och näringen att stå i fokus. Göteborgs Kulturkalas kommer nyttja befintliga scener och platser runt om i staden och samarbeta med etablerade aktörer, som har drabbats hårt under året.

– I år är det extra viktigt att merparten av budgeten går till bokningar av programpunkter för att stötta kulturutövare och näring. Därför utnyttjar vi främst de scener som redan finns, fortsätter Anna Mjörnvik.

Om Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas ska bidra till ett mänskligare, roligare och mer hållbart samhälle där staden och regionens kulturliv kan upptäckas.

Källa: Göteborg & Co AB
Foto: Thomas Persson/PP-Press