Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Succé för Sommarbio i Rålis

Över 50 000 besökare har sett gratis utomhusfilm under veckan på Sommarbio i Rålis

Stockholm Filmfestival har frågat sina medlemmar vilka filmer de helst ville se och i veckan har publikfavoriterna visats: ”Jurassic Park”, ”Amelié från Montmartre”, ”Alien”, ”The Matrix” och avslutningsfilmen ”Spirited Away”. Fem filmer på fem dagar som har fått stockholmarna att samlas i Rålambshovsparken.

Man har haft tur med vädret, det var endast under lördagseftermiddagen som det regnade. Annars har det varit utmärkt väder för utomhusbio. Sommarbion har varit enormt populär och många har tagit sig till Rålambshovsparken redan 2-3 timmar före filmstart för att säkra en bra plats, ha picknick och umgås med vänner. Festivalens sponsorer har ställt upp med godis och dryck.

-Vi har haft en fantastiskt gensvar, säger Olivia Welding, festivalproducent. Vi hade hoppats på 30 000 besökare under dagarna men vi har haft över 50 000 på filmerna, vilket är fantastiskt. Störst publik drog ”Alien” med runt 13 000 besökare.
– Det är nog en kombination av två års frånvaro på grund av pandemin och att publiken fått välja filmer som gjort att Sommarbio i Rålis blivit en sådan publiksuccé, avslutar Olivia.

 

Foto: Thomas Persson