Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mackmyra skapar whisky inspirerat av magiskt fenomen

 

Djupt under ett berg, 50 meter under jord vilar det som senare ska ta sig upp i himlavalvet, explodera och bli ett nytt fenomen. I berättelsen om Stjärnrök fortsätter Mackmyras stolta tradition att utmana whiskyvärldens traditionella normer samt en önskan att dela med sig av svenska smaker, hantverk och den svenska naturen utanför landets gränser. I linje med detta presenteras nu årets höstutgåva Stjärnrök, en värmande whisky för kyligare årstider inspirerad av det nordiska himlavalvets magi.

Stjärnrök är en limiterad single malt som lanseras på Systembolaget den 15 september 2021.

Mackmyra lanserar årligen nya limiterade utgåvor anpassade efter säsong, vilket har blivit en succé och tradition i Sverige sedan 16 år. Utgåvorna har dessutom gjort destilleriet internationellt känt genom innovativt svenskt hantverk och har bidragit starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky.

I höstens utgåva har Mackmyra använt stora mängder av det egna hantverksmältade rökreceptet, som sedan lagrats på olorosofat, ex-bourbon och nya amerikanska ekfat av varierande storlekar. För att komplettera röken och de runda tonerna från olorosofaten har vi adderat ett antal äldre ex-bourbonfat fyllda med elegant recept som bidrar med pigga citrus- och vaniljtoner. Det hela knyts ihop genom inblandningen av kryddiga svenska ekfat som mättats med svenskt hjortronvin.

Mackmyras säsongswhisky Stjärnrök lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 15 september 2021.
Mackmyra Stjärnrök
Limiterad till 17000 flaskor
Säljstart: 2021-09-15
Artikelnr: 5326301
Pris: 599 SEK
Mackmyra Stjärnrök är en svensk single malt whisky med runda toner av druvor och rök, skapad med årets mörkare månader i åtanke. Resultatet är kryddigt med en tydlig rökighet av torv och enris, följt av vaniljkola och mörk choklad.

 

Fattyper:

• Oloroso
• Ex-bourbon
• Amerikansk ek
• Hjortronvinsmättad Svensk Ek

Källa: Mackmyra

Foto: Mackmyra