Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svensk Innebandy storsatsar på damallsvenskan

Nu storsatsar Svensk Innebandy på damallsvenskan. Under säsongen kommer fler än 350 matcher att spelas och målsättningen är att sända alla på InnebandyTV. En match per omgång kommer dessutom att visas gratis under konceptet ”Veckans Match”. ”Det här blir ett viktigt steg i att öka intresset för innebandy och allsvenskan”, säger Mikael Ahlerup, Generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Nu till helgen är det premiär för damallsvenskan. Och det kommer att satsas på serien mer än någonsin tidigare fårn Svensk Innebandy. Totalt kommer det under säsongen att spelas 352 matcher och målet är att sända alla på Svensk Innebandys streamingplattform InnebandyTV.

Inför premiären gör det hyllade konceptet Studio Allsvenskan comeback med ett studioprogram som snackar upp premiären och vi får även ta del av reportage från Kais Mora och AIK IBF. Under säsongen kommer studioprogrammet att återkomma med jämna mellanrum med intressanta intervjuer och reportage. På InnebandyTV ser du första avsnittet.

En gång per omgång kommer även en utvald match att sändas gratis under epitet ”Veckans Match”. Första ”Veckans Match” är mötet mellan Älvjsö AIK IBF och KAIS Mora IF.

–Vi sa inför fjolårets säsong att vår ambition är att lyfta landets näst högst serie som är allsvenskan, det för öka uppmärksamheten för svensk innebandy. Svensk Innebandy främjar jämställdhet och det ska genomsyra allt vi gör och då behöver vi öka synligheten av damallsvenskan. Det här är en viktig del i det arbete och ett tydligt steg i rätt riktning, säger Svensk Innebandy generalsekreterare Mikael Ahlerup.

En annan stor nyhet är att under säsongen kommer InnebandyTV att lansera sin egen streamingapp vilket kommer möjliggöra att tittaren kan se på innebandy där hen föredrar, på TV eller i mobilen.

Källa: Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund