Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

P-garage blir bostäder

Foto: Folkhem

Nu kan flera Stockholmare flytta till Sundbyberg. Folkhem omvandlar gammalt parkeringsgarage till prisvärda radhus i Rissne anpassade för alla typer av familjer – stora som små, yngre som äldre.

”Vi tar nu första steget för att möjliggöra för Rissnes barnfamiljer att kunna få just sitt drömboende i sin stadsdel. Varannan barnfamilj har för små marginaler i sin hushållsekonomi för att klara bankens krav vid ett tänkt husköp. För att råda bot på detta vill vi främja bostadsbyggande som en vanlig barnfamilj ska ha råd med. Folkhems lösningar med mindre och effektiva småhus är spännande och ligger helt i linje med vår vision om att ge fler chansen till ett marknära boende” säger Kommunstyrelsens ordförande (S) Jonas Nygren.

”Efter 10 års arbete börjar nu äntligen omvandlingen av Rissne som innebär att Folkhem nu kan erbjuda småhus i området, en bostadsform som inte finns där idag. Vi lägger stor möda på att det här ska bli bra, intresset är stort och många runt om i Stockholm står i kö för att köpa” säger Arne Olsson, VD för Folkhem.

”Vi bygger miljövänliga radhus på ett befintligt parkeringsgarage som ligger i en naturskön dalgång. Radhusen byggs i naturmaterial och kommer att ha en miljövänlig profil med låga driftskostnader. Målsättningen med alla våra projekt är att skapa ett boende utöver det vanliga – ett hus med själ. Folkhem bygger för ett hållbart samhälle, med omtanke för människor och miljö. De första radhusen beräknas stå klara 2011” säger Eva Grahn, arbetschef på Folkhem som ansvarar för småhusprojekten.

Källa: Folkhem