Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Från kvalspelare till succéspelare

Sagan om Pavel Kotov fortsätter. Efter att ha lyckats ta sig in till årets turnering via kvalspel har han nu spelat sig hela vägen till final. En final som dessutom blir hans första ATP-final i karriären.

I semfinalen var Kotov lugnet självt på centercourt och spelade stabilt matchen igenom. Han förlorade inte sin serve en enda gång och kunde efter en och en halv timmes spel stänga matchen. Slutsiffrorna skrevs till 6-3, 6-4.

På vägen till sin första ATP-final har Pavel Kotov slagit ut några av turneringens främsta spelare; Christopher Eubanks, Lorenzo Sonego, Tallon Griekspoor och nu i semifinal även Miomir Kecmanovic.

Jag är så otroligt glad, helt mållös. Tack för allt stöd från publiken. Jag kommer göra mitt allra bästa i morgon och jag hoppas få se er alla här igen då, säger Pavel Kotov.

Finalen på söndag, med start klockan 15:00, blir mot vinnaren i matchen mellan Gaël Monfils och Laslo Djere.

I dubbelturneringens första semifinal vann paret Golubev/Molchanov i två raka set mot Galloway/Olivetti, 7-5, 6-2, och är därmed vidare till final. I finalen ställs de mot vinnaren av Griekspoor/Stevens och Bhambri/Cash, som spelar senare under lördagskvällen.

  • Vi startade året starkt tillsammans och har lyckats behålla stabiliteten, vilket har gjort att vi spelat flera finaler i flera turneringar i år. Förhoppningsvis lyckas vi vinna denna turnering imorgon, sa Andrey Golubev efter semifinalvinsten.

Dubbelfinalen i BNP Paribas Nordic Open spelas med start klockan 12:30 imorgon söndag i Kungl. Tennishallen i Stockholm.

Källa: BNP Paribas Nordic Open (tidigare Stockholm Open)

Bild: Pavel Kotov vidare till final i BNP Paribas Nordic Open 2023. Foto: Alexander Scheuber