Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vansbro Vintersim och uppsågning av bassängen

På lördag den 17 februari med första start kl 11.00 arrangeras Vansbro Vintersim i Västerdalälven vid Plasketområdet (Vansbrosimningens målområde) i Vansbro. I dagsläget är det strax över 200 anmälda, maxtaket är 300 deltagare. I mån av plats finns det möjlighet att efteranmäla sig samma dag som loppen genomförs.

Deltagarna väljer på att simma 25 eller 50 meter i den 25 meter långa bassängen. Det finns även lagkapp och dopp i isvak bland alternativen. Simloppet är ingen tävling och ingår inte i En Svensk Klassiker. Däremot tävlas om bästa huvudbonad bland simmarna. Alla deltagare får en specialdesignad medalj i form av en snöstjärna.

Under onsdagen den 14 februari börjar bassängen sågas upp. Uppskattningsvis är det mellan 70 och 80 ton is som ska bort för att bassängen ska ta form. Det är cirka 60 centimeter tjock is på platsen.

Efter utfört lopp/dopp väntar värmande badtunnor och bastu för deltagarna, som även i år erbjuds varmt ombyte vid Vansbro Camping.

På arenan finns gott om bra publikplatser, parkeringsplatser och även möjlighet att köpa korv, hamburgare eller ta en fika vid Vansbro AIK skidors försäljning.

Väderprognosen ser i skrivande stund mycket bra ut med chanser till strålande sol och ett par minusgrader.

– Vi hoppas på samma folkfest som de två tidigare åren, säger Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen.

Fotnot: Distanser i Vansbro Vintersim 17 februari 2024:
25 meter bröstsim, 25 meter frisim, 50 meter bröstsim, 50 meter frisim, 4×25 meter lagkapp, dopp i isvak.
Start sker alltid nere i vattnet.

Källa: Vansbrosimningen

Foto: Vansbrosimningen