Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Musikalmaraton: 60 utdrag ur 27 musikaler = 30 år på 80 minuter

Ett sammanhängande medley, utan paus, med utdrag ur samtliga musikaler som spelats på GöteborgsOperan från invigningen 1994 till idag – i kronologisk ordning!
I början av juni ges tre föreställningar av Musikalmaraton och alla kvällar är i princip utsålda.

Att GöteborgsOperan är en av Sveriges viktigaste musikalscener är välkänt. Kanske därför inte så konstigt att biljetterna går åt när det 30-årsfirande huset ger tre 80-minutersmaraton med pärlor ur samtliga musikaler som spelats på Stora scenen sedan huset invigdes 1994. Det innebär totalt runt 60 utdrag ur 27 olika musikaler i ett svep, utan paus, i den ordning de satts upp.

Musik ur musikaler som Kristina från Duvemåla, West Side Story, Les misérables, The phantom of the opera, Cats, Chess på svenska, Ringaren i Notre dame, Kärlek skonar ingen, Cabaret, Wicked och många fler.

Ciceroner på scenen är den humoristiska Duratrion, det vill säga musikalartisterna Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl. Sånginsatserna delar de med musikalartisterna Feline Andersson, Jesper Blomberg, Julia Carlström, Karin Mårtenson Ghods, Micaela Sjöstedt och i diket sitter självklart GöteborgsOperans Orkester. Dirigent är Christoffer Nobin och för regi och koreografi står Louise Hafström Ahlsell.

Denna musikalkonsert gavs i en något annorlunda version vid Trettondagskonsert med bal år 2023 och har efterfrågats sedan dess. Inför den konserten beskrev Duratrion uppgiften att plocka fram material som att gå in en överfylld skattkammare:
”Ett helt underbart och egentligen omöjligt uppdrag – det finns ju hur mycket som helst att välja bland. För oss som fått vara med i många av dessa uppsättningar har arbetet också varit en omtumlande vandring längs memory lane.”

Efter konserterna fortsätter underhållningen i foajén.
Speltid: ca 1 timme och 20 minuter. Ingen paus.
Musikalmaraton ges:

  • Lördag 1 juni kl 18:00
  • Onsdag 5 juni kl 19:00
  • Fredag 7 juni kl 19:00

Team:
Dirigent: Christoffer Nobin
Regi, koreografi: Louise Hafström Ahlsell
Ljusdesign, scenbild: Niklas Elfvengren

Medverkande:
Solister och ciceroner: Tobias Ahlsell, David Lundqvist, Anders Wängdahl
Solister: Feline Andersson, Jesper Blomberg, Julia Carlström, Karin Mårtenson Ghods, Micaela Sjöstedt
GöteborgsOperans Orkester

År 2024 firar GöteborgsOperan 30 år. Musikalmaraton ingår i firandet.

Källa: GöteborgsOperan

Foto: Lennart Sjöberg