Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Invigning av nya Spårväg City

Foto: David Spak

Idag avtäcktes en av Stockholms nya spårvagnar. De nya vagnarna kommer att vara svarta med guldfärgade ränder. Strax efter 12.00 gick premiärturen och man kan i helgen åka gratis. På måndag börjar spårvagnarna att trafikera enligt tidtabell och då kan man åka med om man har giltig SL-biljett.

STOCKHOLM. Strax efter 12.00 på lördagen avtäcktes en av Stockholms nya spårvagnar vid Sergels torg, men redan vid 10-tiden började underhållningen i samband med den stora invigningen av nya Spårväg City mellan Sergels torg och Walldemars Udde.
Spårväg City är en förlängning av tidigare Djurgårdslinjen. Förlängningen går från Norrmalms torg till Sergels torg. Den nya sträckningen, som består av ungefär 200 meter spår med två nya stationer, kostade cirka 288 miljoner kronor.

Den nya sträckningen kommer att trafikeras av nyinköpta spårvagnar och idag avslöjades den nya designen. Spårvagnarna, som kommer rulla i Stockholm, kommer vara svarta med guldfärgade ränder på sidorna.

Idag gick premiärturen med den nya vagnen. Hundratals personer hade samlats vid stationen vid Sergels torg för att åka en tur med de nya vagnarna.
De nya vagnarna rymmer cirka 300 personer, vilket motsvarar tre busslaster. I helgen kommer spårvagnarna att trafikera den nya sträckan och resorna kommer att vara gratis.
På måndag börjar spårvagnarna att trafikera enligt tidtabell och då är man välkommen att följa med om man har en giltig SL-biljett.

Den nya sträckningen har fått två nya stationer. En vid Sergels torg och en vid Kungsträdgården. Idag var det även sista turerna för busslinje 47, som kommer att sluta trafikera när den nya spårvagnslinjen kommer igång.

Foto: David Spak

Källa: David Spak/Spaksmedia