Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lastbil med olja välte i höjd med Bonnarp

Igår strax innan 12 inträffade en singelolycka med en lastbil i höjd med skånska Bonnarp på LV 1816, där lastbilen av okänd anledning kommit utanför vägbanan och körde ner i diket. Händelsen medförde att lastbilens släp välte, för att sedan lägga sig över hela vägen så att denna blockerades.

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades ut till platsen, där skadeläget och omständigheterna initialt var oklart. Vid ankomst kunde man konstatera att chauffören lyckats ta sig ut ur fordonet, samt att någon form av läckage skett från fordonet. Med hänsyn till olyckan stängdes ett större område av, och trafiken fick ledas om.

Räddningstjänsten valde att sända upp en drönare för att få en bättre bild av händelsen. Enligt uppgifter från polisen kommer vägen att hållas avstängd under minst fem timmar, där såväl lastbil som släp kommer att behöva bärgas. Polisen meddelar även att lastbilen varit lastad med olja, vilken skall ha läckt ut i samband med olyckan.

Evelina Olsson vid polisen har därtill gått ut med uppgifter vilka gör gällande att chauffören klarat sig utan fysiska skador, samt att det inte förekommer någon misstanke om brott. Vad som orsakat olyckan anges inte.

Foto & text: Robin / robinnicander.se