Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Demonstration mot SD

Foto: Robin Nicander / Niqet.se

Under en demonstration mot Sverigedemokraterna som startade på Gustav Adolfs torg klockan 17.00 i Helsingborg och sedan fortsatte till Kärnan attackerades en förbipasserande man av ett par vänsterextremister som deltog i demonstrationen. Mannen fick försvara sig genom att sträcka ut armen och försöka ta sig där ifrån innan vakter från demonstrationen kunde avbryta det hela.

Demonstrationen fortsatte där efter till slutdestinationen men situationen var spänd. Väl på plats kunde man framföra tal mot SD och rasism. Inga övriga våldsamheter uppkom under demonstrationens gång och privatpersoner tycktes mest ignorera samlingen än lyssna.

Några av de personer som attackerade den förbipasserade mannen har sedan innan deltagit i våldsamheter mot nationalistiska partier och demonstrationer, bland annat mot Fria Nationalister Skånes demonstration den första maj.

Bland annat deltog Ung Vänster i demonstrationen, vilka även stod för en större del av störningarna som skedde på Fria Nationalister Skånes demonstration under maj i år.

Omkring 200 personer uppskattas ha deltagit i demonstrationen, vilket de deltagande ser som en mycket lyckad demonstration. De flesta deltagarna hade utländsk härkomst men även en del var av svensk härkomst, men deltagarna ser inte detta som ett misslyckande.

Foto: Robin Nicander / Niqet.se