Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Maffig smak av choklad är en riktig hit i kaffet

De allra flesta älskar choklad och flertalet vuxna är kaffedrickare, choklad och kaffe i kombination gör att smakupplevelsen förhöjs då de tar fram det bästa i varandra, man skulle kunna kalla dessa två komponenter en «match made in heaven».

Choklad och kaffe är var för sig inte bara världens kanske mest spridda och uppskattade substanser, utan även en oslagbar kombination. En bit mörk choklad till kaffet är det mer än några som älskar och går man till finare kaffebarer är det just så en riktig kopp kaffe brukar serveras – med en chokladbit vid sidan om. Detta gäller förvisso i synnerhet den traditionella koppen kaffe – den heta, svarta som bränner på en aning på tungan.

Idag är kaffebegreppet betydligt mer omvälvande, det är en hel kultur som har fått djupt fäste i hela världen. Vart man än åker så bjuds man på kaffe och kraven på drycken blir fler och fler. Människors smak är givetvis delad och det finns en uppsjö olika vis att tillaga och dricka denna mörka dryck. I varma länder är det vanligt att man dricker sitt kaffe kallt med is i, medan det i kalla klimat brukar föredras att inta det varmt.

Espresson har fått ett enormt genomslag på senare år och många har egna espressomaskiner hemma och experimenterar med tryck, tid och kaffesorter. Espresson ligger som grund för de flesta av dagens omtyckta kaffedrinkar såsom cappuccinon och caffe latten.

Att smaksätta sitt kaffe är en lyx man unnar sig ibland. Med de söta syrups som finns i kaffebarer och exklusiva kaffebutiker kan man få kaffedrinkar som nästan mer påminner om en efterrätt. De är fullproppade med socker och blir därmed något man inte unnar sig särskilt ofta.

Aromhusets kaffearomer ger också smak på kaffet, men utan att göra det vare sig sötsliskigt och kalorispäckat. Smakerna är mer genomträngande och just Choklad är kanske den djupaste och mustigaste smaken av de fyra aromer som nu lanseras. De övriga smakerna är Amaretto, Hasselnöt och Vanilj. Alla har de väldigt säregna drag så det finns något för varje smak.

Flaskorna är små och rymmer 30 ml arom vilket, om man doserar så som rekommenderas, räcker till ca 15 koppar kaffe. Doserar gör man med flaskans kapsyl och måttet är 2/3 kapsyl per kopp kaffe. En liten doseringspipett medföljer också för den som vill experimentera lite med doseringen.

Gert Strand, som är grundare för företaget Gert Strand AB vilket i sin tur ligger bakom det framgångsrika konceptet med Aromhuset, har varit mycket noggrann med framställningen av dessa fyra kaffearomer. Han spår att kaffearomerna kommer att bli minst lika omtyckta som de 20 bordsvattenaromer han redan har försett folket med, i synnerhet Choklad – bild finns här – förväntas bli en riktig storsäljare. Strand meddelar också att man söker fler återförsäljare till aromerna som redan nu finns att köpa online på www.allt-fraktfritt.com.

Säljaren Thomas Ström påpekar att Gert Strand AB nu söker fler återförsäljare av Aromhusets smakessenser HÄR, som med sin hälsosamma inriktning har revolutionerat marknaden för smaksatta drycker.

Thomas säger också att aromerna redan är omskrivna på nätet på bl.a. på cafekaffe.se, kaffearom.se och kaffeinformationen.se.

Källa : Mynewsdesk.