Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Frölunda-Modo Torsdag 19:00: ”En ny sexpoängare”

Foto: Wikimedia

Riku Hahl, Linus Fagemo, Calle Klingberg, Robin Lindqvist. Där är de fyra Frölundaspelare som finns på sjuk- och skadelistan inför morogondagens match, förutom de trre spelare som är skadade sedan tidigare, Joel Lundqvis, Christian Bäckman och Andreas Karlsson. Stina Hedin, rehabkoordinator, pratar om skadeläget i laget. – Mycket avgörs i morgon, säger Kent Johansson.

Han refererar till morgondagens värmning inför torsdagskvällens match mot Modo i Scandinavium. Robin Lindqvist och Riku Hahl klev av gårdagens match, Robin efter att ha fått ett skott på foten, Riku fick en puck på örat. Ingen av de två tränade under onsdagen men är inte borträknade av tränare Johansson. Linus Fagemo, magsjuk, och Calle Klingberg, knä, finns också fortfarande med i ”Kentas” tänkta trupp.

– Vi får avvakta till efter matchvärmningen med att formera det slutgiltiga laget. Men oavsett vilka som spelar, är det de som är på isen som ska spela om det. Det gäller för oss att försöka få till en bra avslutning. Det är två hemmamatcher kvar, nu gäller det att mobilisera det som finns kvar inför uppehållet, säger han.

Han är dock inte orolig även om det aldrig är roligt att drabbas av skador och sjukdomar. Mot Södertälje mönstrade Frölunda en ren juniorkedja med en Elitseriedebutant.
– De gör det mycket bra men fick tyvärr inte spela så mycket som det var tänkt på grund av våra utvisningar. De var med för att avlasta, och det gjorde de på ett alldeles utmärkt sätt, berömmer ”Kenta”.

För 16-årige Sebastian Collberg var det givetvis alldelers speciellt. Han kom till Frölunda inför denna säsongen för att gå på hockeygymnasiet och fortsätta utvecklas som hockeyspelare.
– Det var grymt, säger han och spricker upp i ett stort leende. Jag fick besked på morgonen att jag skulle åka med och var inställd på att vara med som 13:e forward. När sedan Calle inte kunde ställa upp kom Johan Sundström till mig och sade, – nu gäller det, in och kör. Det var en otrolig känsla, bara att få vara med, säger 16-åringen.

Om han får ytterligare en match redan imorgon återstår att se. I så fall blir det ännu en viktig match.
– Det är en ny sexpoängare i morgon. Varje match är betydelsefull men det är ännu en match där vi ligger nära varandra i tabellen. Jag har tillförsikt, vi har en stor trygghet i spelet och hittar vägar att vinna. Det finns inga speciella taktiska finesser att ta till, det handlar om att vi vågar spela vårt spel. Det är två matcher kvar, vi vill avsluta snyggt, avslutar Kent Johansson.

Källa: Frölunda Hockey