Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya ledamöter i de Fåröbaserade Bergmanstiftelserna

Ingmar Bergman Foto: Wikimedia

Nya ledamöter i de Fåröbaserade Bergmanstiftelserna; Lena Bergman och Pär Nuder är nya styrelseledamöter i Stiftelsen Bergmancenter på Fårö.  Åse Kleveland är ny styrelseledamot i Stiftelsen Bergmangårdarna på Fårö.

Lena Bergman har arbetat med utredningsuppdrag och projekt inom barn- och ungdomsområdet på Socialstyrelsen och Statens folkhälsoinstitut. Bakom sig har hon också studier i litteratur- och filmvetenskap. På 1990-talet startade hon ungdomstidningen ”Glöd”. Som liten medverkade hon i Smultronstället. Lena Bergman har tillbringat många somrar på Fårö – och många timmar i bion vid Dämba, där hon sett film med sin far.

Pär Nuder var riksdagsledamot 1994-2009. Nuder var först samordningsminister och utnämndes 2004 till finansminister. Han har även varit tf kulturminister (2004), men har lämnat sina politiska uppdrag. Pär Nuder är konsult i förra amerikanska utrikesministern Madeleine Albrights företag, Albright Stonebridge Group.

Han säger sig ha varit fascinerad av Ingmar Bergman redan från det han som ung såg Det sjunde inseglet.

Åse Kleveland var norsk kulturminister 1990-1996. Mellan 1999 och 2006 var hon VD för Svenska Filminstitutet, där hon bl a initierade Stiftelsen Ingmar Bergman och var dess arbetande styrelseordförande i etableringsfasen. Åse leder nu norska Rikskonsertene. Hon ser fram emot att fortsätta arbeta med bergmanarvet – och att tillbringa tid på Gotland, där hennes morfar var född och där hon har släkt.

Jannike Åhlund                                               Kerstin Brunnberg

Verksamhetsledare                                         Ordförande

Bergmancenter och Bergmangårdarna              Bergmancenter och Bergmangårdarna

Källa: Bergmancenter