Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bakteriereducerande skydd ger mindre smittspridning

Alla produkter i vår vardag som används ofta och gärna har en tendens att vara riktiga smitthärdar. Bakterier i mängder samlas gärna på toaletter, på handfat, handtag, tangentbord och – mobiler. En undersökning från brittiska tidningen ”Which” visar på skrämmande höga bakteriehalter på våra älskade mobiltelefoner.

Undersökningen bygger på en undersökning av 30 vanliga mobiltelefoner. En fjärdedel av dem visade sig ha såpass höga halter av olika bakterier, att de sågs som ohälsosamma. Det är främst närvaron av e-colibakterier som alarmerar, en bakterie som är en vanlig orsak till magsjuka. Men även salmonellabakterier upptäcktes på mobilerna.
Några av de mobiler som lätt tar till sig stora mängder bakterier är de nya smartphones som finns på marknaden och som kommer med riktigt stora pekskärmar. Bland dessa finns inte minst iPhone, HTC Desire HD och Nokia.

En lösning på problemet är att vara noga med att tvätta händerna ofta. Det gör att färre bakterier sprids. Alkolösningar av olika slag är också ganska effektiva för att minska smittspridningen. Det ger en del, men det hindrar inte telefonen från att fortsätta samla på sig bakterier i mängder.
Ännu effektivare blir bakteribekämpningen genom att låta mobilen få ett gott bakterieskydd. Ett väl fungerande sådant heter Ecoskin och tillverkas av det brittiska företaget Anokimobi, ett företag som specialiserat sig på antibakteriella material inom ett flertal områden, och med Ecoskin erbjuder de en smart och enkel lösning på mobiltelefonernas bakterieproblem. .
Ecoskin är ett miljövänligt och bakteriereducerande överdrag som enkelt läggs på telefonen. Skyddet är tillverkat av återvunnet plast som impregnerats med silverjoner. Silverjonlösningen är en välbeprövad produkt inom bland annat medicinområdet och reducerar antalet bakterier med upp till 99,9 %.

Källa: Mynewsdesk.