Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Turistnyheter från Skåne 2010 – fler än någonsin

Park i centrala Höör Foto: Wikimedia

Svenska barnfamiljer har röstat fram Skåne som den bästa svenska regionen att turista i. Det glädjer oss mycket. Inte mindre än 51 000 personer har röstat i Barnens Turistguides tävling. Resultatet av omröstningen, där också vinnarna i fyra andra turistkategorier har utsetts, tillkännages på TUR-mässan som startar i Göteborg idag. Skåne finns på plats bland utställarna för att visa upp alla årets nyheter.

TUR-mässan är Skandinaviens ledande mässa med inriktning på rese-, turist och mötesindustrin.
Och faktum är att vi tror att om också hela svenska folket röstade om Sveriges bästa turistregion så skulle Skåne vinna. Det har våra tidigare varumärkesundersökningar visat.
Skåne är exotiskt för besökare från övriga Sverige och här finns det mesta en turist kan önska sig. Storstad och landsbygd nära varandra.  Sveriges vackraste trädgårdar. Flest golfbanor av högsta kvalité. Godaste maten. Långa härliga stränder och fantasiska skogsområden för rekreation. Kultur, slott, shopping och äventyr. Allt på nära avstånd.