Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ostadigt sommarväder ger reserusning till vinterns resor 70 procent fler vinterresor sålda

 

Foto: Wikimedia

Att de senaste veckornas ostadig svenska sommarväder har gett en rusning efter sista-minuten-resor har kanske inte undgått någon. Men svenskarna jagar inte bara sol i sommar. De senaste veckornas reserusning har även ökat efterfrågan på vinterns resor. Hela 70 procent fler vinterresor har sålt den senaste veckan jämfört med samma period förra året.

Många svenskar verkar ha gett upp hoppet om att solen ska lysa över dem på semestern i Sverige. Det har gett upphov till bokningsrekord hos flera charterarrangörer. Men det är inte bara sol och bad i närtid som lockar. Många försäkrar sig redan nu om lite sol och värme i vinter. Då vi garanterat inte har sol och värme här hemma.

–         Det verkar som om svenskarna är solsugna just nu. Har man inte kommit iväg på en sol- och badresa i sommar verkar många försäkra sig om att få lite sol och bad i vinter i alla fall. Då vet vi ju med all säkerhet att vädret i Sverige inte kommer att vara så tilltalande. På sommaren kan man ju chansa att vädret i Sverige kommer att vara fint, men på vintern vet vi att det kommer att vara mörkt och kallt.

När efterfrågan på sommarresor är hög så ser det ut att spilla över även på bokningarna av vinterns resor. Många av dem som kanske inte hittar en resa nu den närmsta tiden, eftersom det är ganska urplockat och priserna på det som finns kvar är relativt högt så passar många på att boka sin vinterresa i god tid och när det finns ett brett utbud av resor att välja bland.

–         Många ägnar en del av sin ledighet år att planera nästa ledighet. Kanske är det så att vi behöver något att se fram emot för att klara övergången från ledighet till arbete på ett bra sätt, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Förväntan gör oss lyckliga

Enligt forskning vid Erasmusuniversitetet i Rotterdam så är de människor som har en resa att se fram emot lyckligare än de som inte har en resa inplanerad. Hjärnans belöningscentra aktiveras långt i förväg. Det betyder att ha en resa att se fram emot ger en lyckokänsla i sig.

Källa: Apollo