Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Germanwings bäst i lågprisflygtest

Foto: Wikimedia

Germanwings har utsetts till vinnare í ett jämförelsetest av europeiska flygbolag som den ledande tyska internetbaserade bilorganisationen Flugatlas har genomfört. Den internetbaserade bilorganisationen undersökte och utvärderade kostnaderna för att boka flygresor hos åtta olika flybolag.

Lågprisbolaget Germanwings uppnådde den högsta poängen i jämförelsetestet, 44 poäng, och utmärkte sig speciellt genom sina låga genomsnittspriser och ombokningskostnader, enligt bilorganisationen Flugatlas.

Automobilklubben genomförde jämförelsetestet på de åtta utvalda flybolagen genom att boka ett flertal resor online under perioden 30 juli till 13 augusti. I testet valde bilklubben som utgångspunkt flygplatserna München, Berlin, Köln och Frankfurt. Destinationer var London och Antalya. Bedömningen gällde de tre billigaste flygbiljetterna per flygbolag.

Förutom att det slutliga priset (inklusive skatter, avgifter och en väska) och priset för barnbiljett fanns flera andra kriterier i utvärderingen, till exempel kostnader och regler för transport av hundar, risken för efterföljande prisförändringar och tillkommande avgifter i bokningen. Avgörande för Germanwings testseger var också de låga kostnaderna för platsreservation och måltider ombord, större benutrymme och flytplansflottans ålder liksom det antal klick som krävdes för att boka resan över Internet.

– Vi är väldigt glada över resultatet i testet och den här utmärkelsen, säger Thomas Winkelmann, vd och talesman för Germanwings. Det får ses som en belöning för alla medarbetares insatser och stora ansträngningar för att vi ska kunna hävda oss som en kvalitetsledare bland lågprisflygbolagen. Det är oerhört glädjande att vårt engagemang för kunderna också avspeglas och uppskattas i goda recensioner,

Källa: CisionWire