Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rosa Bandet samlade in över 45 miljoner

 

Foto: Melker Dahlstrand

Under onsdagskvällen direktsändes den nionde Rosa Bandet-galan från Värmekyrkan i Norrköping. När kvällen var över stod räkneverket på över 45 miljoner kronor. Och insamlingen fortsätter till den 31 oktober.

– Vi är oerhört glada över resultatet. Ett varmt tack till alla fantastiska privatpersoner och företag som gjort detta möjligt, säger Stefan Bergh, Cancerfondens generalsekreterare.

Den stjärnspäckade galan direktsändes i TV3 och programledarna Renée Nyberg och Hasse Aro guidade publiken genom en kväll fylld av artistuppträdanden blandat med inslag och tävlingar.

Kvällens artister bjöd på en storartad show. Norrköpingssönerna i Eldkvarn hade sällskap av bland andra Agnes och Ane Brun.

Varje år får cirka 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det innebär att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Tack vare forskningens framsteg botas i dag 80 procent av alla kvinnor i Sverige som får bröstcancer.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar bröstcancer genom att finansiera forskning, sprida kunskap om sjukdomen och väcka opinion. Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, innan årets insats, samlat in 308 miljoner kronor till cancerforskning. Under denna period har Cancerfonden delat ut totalt 330 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning.

–  Avslutningsvis vill jag ge ett stort tack till våra samarbetspartners som på ett fantastiskt sätt bidragit till resultatet. Särskilt våra huvudpartners ICA, Lindex, Apoteket, Philips, Mekonomen och Resurs Bank, säger Stefan Bergh.

Källa: Cancerfonden

Cancerfonden är en fristående ideell insamlingsorganisation med fokus på forskningsfinansiering och opinionsbildning. Cancerfonden är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning. Varje år finansierar Cancerfonden cirka 400 forskningsprojekt. Cancerfonden har inga statliga bidrag utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.