Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mobiltelefon skapar konflikter

Foto: Wikimedia

Med mobiltelefonen fick vi ännu ett område att lägga våra förväntningar på. Och förväntningar leder lätt till besvikelse och konflikt, ofta helt i onödan.

Med mobilens intåg så serverades människan ännu ett område att lägga sina förväntningar på. Att få ett sms är som att få en bekräftelse på att man finns, att man är älskad, att någon tänker på en och att man är värdefull. Att få ett sms har blivit som ett kärleksbevis som tillskrivs ett väldigt högt värde.

Det skapar ett tvivel och ökat bekräftelsebehov hos kvinnan vars tid mer och mer upptas av grubblerier, oro och planering av olika typer av strategier för att få bevis på att hon fortfarande är älskad. Efter ett tag börjar hon anklaga sin partner och komma med krav på bevis för att han älskar henne. Det här ger upphov till konflikter i relationen vars orsak i grund och botten stammar från mobiltelefonfunktionen att skicka sms. Eller snarare bristen på sms. Och i förlängningen kan detta leda till att relationen på grund av konflikterna, tvivlet och misstron, helt enkelt tar slut.

Cecilia Kärvegård ser det här som ett ökande problem framförallt hos unga men säger vidare att det även förekommer i andra åldrar. Bristen på sms blir skapar ett missnöje som växer sig större och större hos individen vilket kan leda till konflikter som till slut blir så stora att paren helt enkelt går isär.

Källa: Cecilia Kärvegård/ Kärvegård Konsult