Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett år kvar till Special Olympics World Winter Games – svenska deltagarantalet nu klart

I helgen är det exakt ett år kvar till Special Olympics World Winter Games 2013 går av stapeln i Syd-Korea. Det svenska deltagarantalet är nu klart, Sverige kommer att skicka 36 atleter som ska vara med och tävla i fyra olika grenar.

Special Olympics World Games är en internationell idrottstävling där deltagarna har någon form av utvecklingsstörning. 2013 års vinterspel kommer att äga rum mellan den 27 januari och den 5 februari i Pyeong Chang i Syd-Korea.

Det är alltså exakt ett år kvar till Sverige kommer skicka iväg de 36 aktiva plus ett antal ledare till Syd-Korea. De svenska representanterna kommer att tävla i skidåkning, längdskidor, floorhockey och innebandy.

– Vi har fått en rimlig tilldelning av platser, säger Jonatan Sandberg, Sports Director för Special Olympics Sweden.

– Extra roligt är det att vi fått en plats i innebandy. Det är första gången den grenen är med i Special Olympics World Winter Games och det var hård konkurrens om att få med ett lag.

Det kommer att bli tre kvinnliga och tre manliga idrottare som tas ut för respektive gren inom skidåkning. I innebandy kommer det däremot bara att vara en herrklass då grenen är med som uppvisningsgren det här året. Sverige kommer skicka åtta spelare.

– Det ska verkligen bli roligt att vara med och se hur de aktiva som tas ut får möjligheten att vara med och utvecklas under spelens gång, säger Jonatan Sandberg.

– Detta var något som vi verkligen bevittnade under sommarspelen förra året och Special Olympics World Winter Games kommer med största sannolikhet att bli en helt fantastisk upplevelse för alla i den svenska truppen.

Som stöd kommer de aktiva att få med sig totalt tio ledare utöver den svenska truppledningen.

Källa: Special Olympics Sverige.