Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för alpina världscupen i Andorra

Grandvalira, Andorra Foto: Wikimedia

Efter två helger med farttävlingar är det återigen fokus på teknikgrenarna för de alpina damerna. I Soldeu i Andorra, arrangeras världscuptävlingar för första gången nu till helgen.

Två storslalomtävlingar, där fredagens ersätter den tidigare inställda i Courchevel, och ett slalomrace kommer att avgöras i Grandvalira i Andorra, den största skidanläggningen i Pyreneerna. Storslalomen går i Avet-pisten och räknas som en av de mer tekniskt krävande i damtouren.

De svenska tjejerna har tränat i Garmisch-Partenkirchen och flyger i dag, onsdag, ner till Barcelona för vidare färd mot Andorra och Soldeu. Efter flera europacuptävlingar med bra resultat i veckan som var, bland annat en seger för Emelie Wikström och en tredje- och en andra plats för Therese Borssén, är damerna mer än redo för världscupen igen.
– Vi har haft bra träning i Garmisch-Partenkirchen och tjejerna är absolut på gång och hungriga på fler tävlingar. Nu ska det bli kul att se backarna i Soldeu, säger damchef Fredrik Steinwall.

Anja Pärson väljer att fokusera på farttävlingarna i ryska Sotji nästa helg och tävlar inte i Andorra och med Maria Pietilä Holmner skadad kör fem åkare storslalomen fredag och lördag och fem slalomen på söndag. Frida Hansdotter, Sara Hector och Anna Swenn-Larsson kör båda grenarna.

Herrarna fortsätter med farttävlingar och kör störtlopp och superkombination i 2014-års OS-stad, Sotji i Ryssland.

Damer storslalom Soldeu, Andorra 10 och 11 februari 2012
Kajsa Kling, Åre SLK
Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK
Frida Hansdotter, Norbergs SLK
Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK
Sara Hector, Kungsbergets Alpina

Damer slalom Soldeu, Andorra 12 februari
Therese Borssén, Rättviks SLK
Emelie Wikström, IFK Sävsjö
Frida Hansdotter, Norbergs SLK
Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK
Sara Hector, Kungsbergets Alpina

Källa: Svenska Skidförbundet