Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Andre Myhrer imponerade som vinnare av slalomcupen och tog sista loppet

André Myhrer vann efter ett imponerande andraåk sista slalomtävlingen i Schladming och säkrade därmed segern i slalomcupen.Dagens tvåa blev tysklands Felix Neureuther och Österikes Mario Matt tog tredje plats. Senaste svensk att vinna slalomcupen var Thomas Fogdö 1993!

Efter att de  stora konkurrenterna Ivica Kostelic och Marcel Hirscher åkt bort sig i första åket fick Andre Myhrer chansen säkra slalomcupsegern i andra åket om han blev minst tvåa.
Inför andra åket låg han tvåa efter Felix Neureuther med 49 hundradelar.
Med bara några åkare kvar i tävlingen märktes det inte direkt nån nervositet hos Andre Myhrer. När åkare strax före åkte ut på grund av en del gropar i starten av banan började man kanske tro att det skulle bli problem att matcha de föregåendes tid i mål.

Man måste köra säkert men ändå satsa för att vinna. Och den som lyckades bäst var Andre Myhrer som tog det lite lugnt i början, men efter första mellantiden var det full fart som gällde. Han gjorde ett nytt kanonåk och fick den näst snabbaste tiden i andra åket! Med en marginal på 60 hundradelar till Österikes Mario Matt tog han ledningen.

Ledande Felix Neureuther misslyckades i sitt åk och kom i mål hela 30 hundradelar efter Andre Myhrer. Efter denna bragd fick Andre frågan om han var nervös innan loppet av arrangörernas speaker. Men han sa att han försökte fokusera på att bara göra sin grej och sa att han var mer nervös för konserten hans eget rockband skulle ha på kvällen.

Med denna sköna seger har Andre Myhrer verkligen visat att han är en riktigt värdig slalommästare. Det var ju ett underbart styrkebesked. Det kommer ge lite extra energi till nästa säsongs träning.
Notis: Senaste svensk att vinna slalomcupen var Thomas Fogdö 1993!