Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Världcupsegrarna Marit Bjoergen och Dario Cologna vann jaktstarten i Falun.

Världscupen på längdskidor avslutades på söndagen med seger i jaktstarten i Falun för Marit Bjoergen i damklassen och Dario Cologna vann herrklassen. Dario Cologna var redan klar segrare i världscupen och Marit Bjorgen tog damernas världscupseger efter att Justyna Kowalzcyk endast blev femma i dagens lopp.

Idag avslutades världscupen på längdskidor i Falun. Final touren började i onsdags i Stockholm med den klassiska slottssprinten och sedan drog tävlingarna vidare mot Falun och Svenska Skidspelen där världscupen skulle avgöras. Idag söndag var det dags för sista etappen och först ut var herrarnas jaktstart på 15km där innan helgens tävlingar stod klart att Dario Cologna stod som segrare i världscupen och han vann även dagens jaktstart utan att vara hotad av konkurrenterna. Bäste svensk blev Marcus Hellner på en nionde plats.

Däremot blev det mer dramatik när det var dags för damernas jaktstart på 10km där Marit Björgen och Justyna Kowalczyk slogs om världscup segern. Men efter att Marit Björgen ryckt ifrån så kunde hon gå i mål utan att vara hotad och Justyna Kowalzcyk som till sist hamnade på en femte plats efter att Charlotte Kalla och Therese Johaug kört ikapp och gick i mål som trea och fyra slutade Kowalzcyk på en andra plats i den totala världscupen.

Text: Joel Söderlund.