Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Matkassen gör entré på macken

Foto: Wikimedia

Nu förenklar Statoil vardagens matlagning genom att införa en färdigplanerad matkasse som beställs via nätet. Kassen hämtar man sedan på närmaste fullservicestation när det passar bäst. Den nya tjänsten heter Middagsklubben.

– Fördelen med vårt upplägg är att man slipper vänta på att matkassen ska levereras hem till dörren mellan vissa tider. För att spara tid planerar man själv när man plockar upp matkassen på våra fullservicestationer. Kanske på väg hem från jobbet, innan fritidsaktiviteten eller när man ändå ska tanka eller tvätta bilen. Dessutom slipper man betala extra för leverans, säger Michael Johansson, Koncept- och innovationschef, Svenska Statoil.

Statoil samarbetar kring matkassen med Axfood som packar matkassen med utmärkta matvaror samma dag som den levereras. Alla familjer ser olika ut, men utgångspunkten är att Matkassen ska räcka till ett normalhushåll på fyra personer i fyra dagar.

– Genom kundundersökningar har vi tagit reda på hur man lagar sin vardagsmat. Många har svarat att det är svårt att få inspiration och tid till gemensamma middagar alla vardagar i veckan. Genom deras erfarenhet är fyra middagar det bästa och det ger dessutom utrymme för att hoppa över att laga mat själv någon dag i veckan då man hellre vill äta ute eller köpa hem färdiglagad mat, säger Michael Johansson.

Alla Matkassar innehåller recept som är enkla att följa. Måltiderna är alltid provlagade innan och testas löpande på en testpanel. Just nu finns Middagsklubben på 17 stationer i Stockholmsområdet och målet är att utöka tjänsten till fler städer i Sverige.

– Vår målsättning är att Middagsklubben ska vara kundernas genväg till den goda maten. Alla rätter tar mellan 20-40 minuter att laga vilket ger mer tid över för familjens övriga aktiviteter, säger Michael Johansson.

Källa: Statoil