Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Riksgaloppör vann direkt i årsdebuten

whatyoucallit. Foto: Svensk Galopp.

Det stora ägargänget i Riksgalopp-stallet Adonis kunde knappast få en bättre start på säsongen. På onsdagslunchen gjorde deras treåring Whatyoucallit årsdebut på hemmabanan Jägersro. Den Jan-Erik Pettersson-tränade fuxen tog tidigt hand om ledningen och drygade sedan ut till en övertygande seger över upploppet.

Det var en mycket glad och belåten tränare som tog emot sin häst och ett jublande ägargäng i vinnarcirkeln.

– I träning har Whatyoucallit gjort vad vi begärt av honom. Men än så länge har vi inte begärt allt. Jag tror att det finns mer utveckling i den här hästen, sade Jan-Erik efter den övertygande segern.

Under jockeyn Manuel Santos tog Whatyoucallit tidigt hand om ledningen i den 1 730 meter långa löpningen på Jägersro-ovalen. Trots att treåringen fick rejäl utvändig press av konkurrenten Oh La La i ingången till slutsvängen hade han en extra pollett sparad till upploppets början.

Över de avslutande 200 meterna drygade Stall Adonis irlandsimport ut sitt övertag och när mållinjen skars skilde det hela sex längder ner till tvåan Eagle Eye Star.

– Whatyoucallit kändes lite bekväm i början av loppet. Men han bättrade sig allteftersom och över upploppet sträckte han ut riktigt fint. Hästen kommer att gå framåt efter den här insatsen, berömde segerjockeyn Manuel Santos.

En förstaplats i reslutatraden och 35 000 kronor in på vinstkontot betyder att Stall Adonis tar hand om taktpinnen i Riksgaloppen 2012.

På onsdagsmorgonen var endast drygt 500 av de 1 000 andelarna i Stall Adonis sålda. Det finns alltså fortfarande möjlighet att bli delägare i den lovande treåringen för en engångsinsats av endast 350 kronor. Andelarna säljs hos alla landets totomatombud.

I onsdagens avslutande löpning på Jägersro startade ytterligare en Rikshäst, stall Helios Night Angel. Det Johan Reuterskiöld-tränade skimmelstoet fick nöja sig med en femteplats under jockeyn Dayverson De Barros. En prestation som belönades med 5 000 kronor.

V4-raden på Jägersros lunchpremiär blev favoritbetonad. 3 815 rätta system belönades med 342 kronor. Totalomsättningen kom upp i 4,1 miljoner kronor vilket är en riktigt stark siffra med tanke på att det bara reds fem lopp.

Källa: Svensk Galopp.