Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Övertygande seger för Ola Nilsson på Brands Hatch, Damon Hill tvingades bryta.

Foto: MOM Events & Förarcoaching AB.

Ola Nilsson och Volkswagen Scirocco R-Cup gästade i helgen klassiska Brands Hatch i England, och för motståndet den här helgen stod bland annat Damon Hill och Mark Blundell. Ola Nilsson visade åter igen att han är på jakt efter mästerskapstiteln och tog en övertygande seger för andra året i rad på Brands.

Landslagsföraren Ola Nilsson kom till Brands Hatch med en premiärseger på Hockenheim, och en fjärdeplats på Lausitzring i bagaget. Banan är enligt honom själv en av de absoluta favoriterna på Scirocco R-Cup kalendern och visade prov på fantastiskt stabil och snabb körning som innebar säsongens andra vinst.

”Kvalet visste vi skulle bli tufft med 26 bilar på den korta Indy slingan på Brands, så jag var väldigt nöjd med att vara med i första startled. Jag var väldigt bestämd på att jag skulle ha ledningen efter de första kurvorna, och att köra om på utsidan fungerade det också”, säger Ola.

I racet var det sedan aldrig någon tvekan, Ola kunde kontrollera sin ledning hela racet igenom och körde i mål med ca 3 sekunders marginal ner till tvåan Jonas Giesler följd av Jann-Hendrick Ubben.

”Jag trivs superb på Brands och hela helgen har varit fantastisk, härlig atmosfär och självklart extremt kul gäng som gästspelade den här helgen. Underbart att skönt att ta årets andra seger och gå upp i mästerskapsledning igen”, avslutar Ola.

Damon Hill som visade bra fart på träningen tvingades bryta efter en sammanstötning som fick tekniska problem som följd, bästa legend blev David Brabham som körde i mål på en femte plats. Nästa race körs på Red Bull Ring i Österrike helgen den 1-3 Juni.

VW Scirocco R-Cup

1. Ola Nilsson, 110 p.

2. Jann-Hendrik Ubben, 94 p.

3. Adam Gladysz, 70 p.

Ola Nilsson jobbar professionellt som racingförare för Volkswagen Motorsport och som förarcoach för MOM Events & Förarcoaching. MOM jobbar med att arrangera b2b-evenemang, där syftet är att stärka relationen till kunder och leverantörer, samt att producera utbildningar för tjänstebilsförare i sparsam och aktiv körning. Merparten av evenemangen utförs på Ljungbyhed Park, ett av Sveriges kanske bästa eventområden, med hotell, mässhallar, konferensytor, restaurang och egen flygplats, på ett och samma ställe.

Källa: MOM Events & Förarcoaching AB.