Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett fantastiskt starkt lopp gav os-silver till Lisa Nordén i triathlon

Lisa Norén tog efter en dramatik ut över det vanliga ett OS-silver i triathlon på lördagen. Det skilde mindre än en hundradel till guldet och först efter målfoto kunde de skilja ut vem som var segrare. Vann gjorde nu veteranen Nicola Spirig från Schweitz efter ett starkt genomförd tävling som avgjordes på upploppets sista meter.

Lisa Norden gjorde en mycket bra genomförd tävling och lyckades hålla koll på sina svåraste motståndare under hela loppet. Med stark simning klev hon först ur vattnet av de som inte var simspecialister. När de sen cyklade höll hon ihop med rätt grupp hela tiden och var mycket stabil och säker under denna lite riskfyllda del. Det var ett antal vurpor i några kurvor, men Lisa klarade sig från detta helskinnad. När de bytte från cykeln till löpning var hon till och med andra kvinna ut från depån.

Med full kontroll och under applåder och hurrarop från publiken lyckades hon sig hålla sig i tätklungan hela tiden. När det återstod nån kilometer drogs farten upp rejält och till slut var de bara tre som närmade sig upploppet efter nära två timmars tävlande.

På upploppet lyckades hon lätt gå förbi Erin Densham som får bronset, men när hon närmade sig ledaren räckte det inte riktigt ända fram. Hon var bara några centimeter ifrån att gå om segraren. Det fordrades faktiskt målfoto för att avgöra tävlingen. De låg på exakt samma tid enligt tavlan in på hundradelen. Men till slut visade det sig skilja några tusendelar från guldet. Vann gjorde nu veteranen Nicola Spirig från Schweitz efter en mycket stark finish.

En helt fantastisk tävling Lisa Norden gör med en sensationellt fin avslutning som verkligen visade hur stark hon är. Trots allt så verkade hon vara mycket nöjd med tävlingen i stort och när hon mottog silvermedaljen såg hon riktigt glad ut.