Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Paralympiskt wild card till Christoffer Lindhe

Christoffer Lindhe Foto: Wikimedia

Christoffer Lindhe får ett wild card till London Paralympics 2012, varpå den svenska truppens storlek nu är uppe i 59 aktiva. Så fort Lindhe fick det positiva beskedet la han själv ribban för sin stundande prestation: – Jag går för medalj!

Idag kom beskedet att simmaren Christoffer Lindhe får delta i Paralympics, ett besked han väntat på länge:

– Det var jättekul att jag äntligen fick beskedet. Nu mot slutet så hade jag börjat tappa hoppet om att få delta, men jag har ändå hållit i och tränat hårt, säger Christoffer Lindhe.

Omedelbart efter att den första reaktionen lagt sig så var Christoffer ytterst tydlig med vilket mål han har väl på plats i London:

– Jag går för medalj – absolut! Jag tror på silver eller brons, att komma först kan bli svårt eftersom det finns en kille som verkligen blir svårslagen. Men sen känns det öppet, fortsätter Christoffer.

Från truppledningens sida finns det inget annat än glädje en dag som denna, ambitionen bakom Christoffer Lindhes satsning är helt i linje med de högt ställda krav som finns på årets svenska paralympier.

– Att Christoffer får ett wild card kan jag inte se som något annat än att rättvisa skipas, detta är verkligen ett besked jag har hoppats på att vi skulle få, säger truppledaren Hans Säfström.

Om Christoffer Lindhe
Klubb
: Åsundens SS
Bostadsort
Ulricehamn/Halmstad
Född
: 89.02.01
Mejl Cl_linde@hotmail.com
Tele
+46 735816798
Klass
S4, SM3
Grenar
50 meter fritt, 100 meter fritt, 200 meter fritt, 150 meter medley
Funktionsnedsättning
Amputation ovanför knä på båda benen samt amputation vänster arm ovanför armbågen.
Meriter
EM 2011 brons 50 meter frisim

 

Christoffer Lindhes tävlingstillfällen i London:
31 augusti 50 m fritt S4
2 september 150 meter medley SM3
5 september 100 meter fritt S4
8 september 200 meter fritt S4

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (SHIF/SPK) är ett av 69 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 18 idrotter. Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 480 föreningar. SHIF innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF. Vi leder också arbetet med Special Olympics, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är handikappidrottens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Källa: Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté