Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ola Nilsson dominerar, ny seger på klassiska Nürburgring

Foto: Volkswagen Personbilar.
Svenske Ola Nilsson fortsätter att fullständigt krossa allt motstånd i den här säsongens Volkswagen Scirocco R-Cup. På klassisk mark, Nürburgring, tog han sin sjätte seger för säsongen av sju möjliga och därmed också den femte vinsten i rad. En rekordsäsong!

Det var aldrig något snack om vem som skulle ta hem säsongens sjätte race i Scirocco R-Cup. Efter ett starkt kval med endast ett enda flygande varv stod mästerskapsdominanten Ola Nilsson i Pole Position. En bra start och några inledande starka varv gav Nilsson en betryggande lucka direkt ner till jagande amerikanen Dennis Trebing och rally-junioren Kevin Abbring, en lucka som han sedan kunde bevaka från start till mål.

-Det är fantastiskt kul att ta en seger på så klassisk mark som Nürburgring, och säsongen är mer eller mindre obeskrivlig. Allting går helt perfekt, och att kunna ta ett hat-trick (pole-position, vinst i racet & snabbaste varv) kryddar helgen lite extra, säger Ola.

Ola har samlat ihop hela 350 poäng av 360 möjliga, han har en ledning på 132 poäng till tvåan Adam Gladyzs och kan med andra ord säkra mästerskapstiteln redan i det första racet på Oschersleben som går av stapeln den 15:e september. Det är dessutom dagen Ola fyller 25 år!

-Jag ser enormt mycket fram emot Oschersleben. Hemmaplan för Volkswagen och jag har chans att avgöra mästerskapet på min födelsedag, avslutar Ola.
Volkswagen Scirocco R-Cup 2012

    Ola Nilsson, 350 p
    Adam Gladyzs, 218 p
    Dennis Trebing, 197 p

Källa: Ola Nilsson