Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kärleksfest i Stockholms äldreomsorg

Foto: Magnus Fröderberg/Collage bildbyrå

 

– Prinsessbröllopet ska märkas för alla stockholmare. Även de som inte har möjlighet att ta sig till kortegevägen eller på annat sätt se festligheterna från första parkett ska få känna av att staden är med och bjuder till fest. Därför har stadens omsorgsverksamheter uppmanats att göra något särskilt av bröllopsdagen den 19 juni, säger äldreborgarrådet Ewa Samuelsson (KD).

– Det är positivt att prinsessbröllopet också märks för de äldre i våra verksamheter. Aktiviteterna måste självklart anpassas till den plats man är på. En del har en extra festlig meny och en del dagverksamheter har haft bröllopet som tema vid sina sammankomster. Det viktiga är att vardagsmönstret bryts, säger Ewa Samuelsson (KD).

Här är ett axplock av aktiviteter för äldre i Stockholm under bröllopsdagen:

• I Rinkeby-Kista blir det folkets tårta och några omsorgsboenden har musikunderhållning.

• På Östermalm ordnar Kattrumpstullens vård och omsorgsboende en trerätters bröllopslunch och på Linnégårdens vård och omsorgsboende ska det göras snittar och serveras mousserande vin.
 
• På Skolörtens äldreboende i Hässelby-Vällingby kommer det att serveras en trerätters bröllopslunch. Växthuset och Friskvårdscentrum har bröllopsfirande med olika aktiviteter den 18 juni.

• I Farsta kommer äldre på vård- och omsorgsboenden, som har hemtjänst eller går på dagverksamhet att bjudas på tårta.
På Edö servicehus kommer en utställning att arrangeras med bröllopsbilder från de boende, ålderdomshem och gruppboenden. Från Livrustkammaren har lånats en ”minneslåda” med saker och bilder med kungliga bröllop. De boende som önskar kan få vara med om de centrala evenemangen genom bussresor till kortegen.

• I Bromma kommer enheterna att servera olika bröllopsmenyer där man dukar borden fint och dekorerar med servetter, flaggor och blommor.

Källa: Kristdemokraterna i Stockholms stadshus