Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Välkommet beslut av Europarlamentet – ökar möjligheterna för svenska företag

Europarlamentet fattade 27 april beslut om att inte stödja en resolution om att neka Sri Lanka kommande handelsfördelar. Beslutet innebär att vägen mot ökad handel för Sri Lanka inom ramen sk GSP+ är öppen. Det formella beslutet måste tas senast den 15 maj i år.

Sri Lankas biträdande utrikesminister Harsha de Silva, som var på plats i Bryssel, har uttryckt sig i mycket positiva termer och han påtalar att Sri Lanka nu är öppet ökade affärer.

”Sverige och Sri Lanka har goda relationer. Det senaste året har svenska företag,myndigheter och politiker varit mycket engagerade i att stärka handelsrelationerna mellan våra två länder. När GSP+, förhoppningsvis, införs står vi beredda att bistå svenska företag som vill både investera på Sri Lanka och öka handeln” säger Leif I Ohlson generalsekreterare för Sweden-Sri Lanka Business Council.

Företag som t ex Blåkläder, Tailor Store, H&M och svenska livsmedelsimportörer vet vad Sri Lanka kan leverera och vi tillsammans med Sri Lankas exportörer kommer utöka kontakterna” avslutar Leif I Ohlson.

SSLBC har till ändamål att främja handel, vänskap, förståelse och kunskap mellan Sverige och Sri Lanka genom personliga nätverk och kontakter.

SSLBC skall driva en verksamhet som skapar kontakter med relevanta handelsorganisationer, affärsförmedlare och företag i båda länderna för att så främja affärsutbyte och handel mellan Sverige och Sri Lanka.

SSLBC verkar aktivt för att stödja och informera politiker, myndigheter och media om vad som kan och bör utvecklas för att handel mellan de två länderna skall kunna öka.

Källa: SSLBC.