Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Airtours informerar greklandsresenärer

I nuläget råder stängda banker i Grekland och krismötena avlöser varandra när det gäller landets framtida ekonomi. Många svenskar som bokat sin semesterresa till Grekland i sommar känner oro och funderar över om detta kommer påverka semestern och i så fall på vilket sätt.

Det finns i nuläget ingen anledning till att ställa in sin greklandsresa. Airtours rekommenderar dock, precis som UD och flera andra researrangörer, att man tar med så mycket kontanter att man klarar sig under resan, eftersom det är osäkert hur länge bankerna kommer hålla stängda.

– Många känner oro vilket givetvis inte alls är konstigt. Men vi ser ingen anledning att välja bort Grekland som resedestination. Däremot rekommenderar vi alla som ska dit att ta med sig extra kontanter, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

– Grekland är ett fantastiskt resmål och man bör inte välja bort resor på grund av situationen som råder där nu. Det är först och främst grekerna som är drabbade och det bästa man kan göra för att stötta dem är att fortsätta besöka landet. Turismen är fortsatt väldigt viktig för Grekland, säger Stefan Chatzopoulos.

Källa: Airtours