Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Starkt startfält på Botkyrka

Foto: Wikimedia

Ett antal europatourspelare spetsar startfältet när damernas Nordea Tour den här veckan fortsätter med IT-Arkitekterna Ladies Open på Botkyrka GK.

IT-Arkitekterna Ladies Open spelas för sjunde året i rad och har blivit en tradition på den svenska touren. Att banan och tävlingen är uppskattad bland tjejerna bekräftas av de starka startfält som varje år kan presenteras på Botkyrka. Så även i år.

Titelförsvarare är Karin Börjeskog från Nyköping, som i fjol också blev tourens totalvinnare och därmed erövrade full spelrätt på Ladies European Tour. Den här veckan är dock Karin tillbaka på Nordea Tour dels för att försvara sin titel, dels för att hitta fjolårets vägvinnande spel igen efter några mindre lyckade LET-tävlingar.

Karin Börjeskog är inte den enda LET-spelaren i startfältet. Johanna Westerberg, Kallfors, och Lotta Wahlin, Landeryd – båda med vinnarekategori ute i Europa – tävlar i år regelbundet på hemmaplan och tillhör förstås förhandsfavoriterna den här veckan.

Även Anna Tybring från Motala finns med på banan. Anna har LET-status men har förklarat att hon tänker spela resten av säsongen på Nordea Tour.

Den hetaste Nordea Tour-spelaren för närvarande är dock finländskan Kaisa Ruuttila, som kommer till Botkyrka med två raka segrar i bagaget och som efter årets tre första tävlingar ryckt till sig en klar ledning på rankingen.

På Botkyrka GK ser man med stor förväntan fram emot årets evenemang:

– Väderprognoserna är positiva och banan är i toppskick. Vi är laddade och hoppas kunna bjuda på en toppentävling, hälsar klubbchefen Patrik Nilsson.

IT-Arkitekterna Ladies Open spelas över 54 hål onsdag-lördag (30/6-2/7).

Källa: Svenska Golfförbundet