Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bytte Moskva mot Brno – Nu spelar hon med landslaget på hemmaplan

Foto: Wikimedia

Lollo Halvarsson skrev rekordkontrakt med Spartak Moskva förra sommaren. Nu har hon signat med topplaget Brno i den tjeckiska ligan. Men först väntar EM-kvalmatcher med svenska landslaget. Sommaren inleder tjejerna med att, på hemmaplan i Fryshuset, matcha mot Finland på måndag och tisdag.

Det svenska damlandslaget inledde i början av veckan sommarens första träningsläger. Tjejerna drillas hårt av förbundskapten Lars Johansson, som ser fram emot träningslandskamperna mot Finland.

-Vi har haft ett bra läger på Bosön. Matcherna mot Finland blir första testet för att se hur vi ligger till. Och det är bra motstånd eftersom Finland är i A-divisionen, säger förbundskapten Johansson.

Lollo Halvarsson är en av Sveriges starkast lysande stjärnor på många år. Förra sommaren skrev hon kontrakt med världens bästa klubblag – Spartak Moskva. Säsongen avslutade hon som utlånad till Lotos Gdynia, där hon blev polsk mästarinna. I höst ska hon, tillsammans med landslagskollegan Frida Eldebrink, spela för topplaget Brno i den tjeckiska ligan. Men först finns ett EM-kval att ta hand om.

-Jag tycker att Lollo har gjort ytterligare framsteg under året. Nu ska det bli kul att se henne i den svenska landslagströjan igen, säger Lars Johansson.

Båda träningslandskamperna spelas i Fryshuset (Stockholm). På måndagen är det uppkast 19:00 och på tisdagen går starten 12:00. Fri entré båda dagarna.

Källa: Svenska Basketbollförbundet