Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Carl-Johan Vallgren nytt album och turne

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

Den 22 september, släpper Carl-Johan Vallgren sin sjunde fullängdare.

Albumet har döpts till ”Nattbok” och är Carl-Johans debut på etiketten Metronome. ”Nattbok” är som titeln skvallrar om en ofta mörk betraktelse över sakernas tillstånd. Första singeln, ”Morgon i Sverige”, är däremot en ytterst levnadsglad beskrivning av känslorna när vintern äntligen spricker upp i ljus och rusig längtan, d v s precis där vi befinner oss i mitten av maj 2010.

Den Augustpris-belönade mångsysslaren Vallgren, senast bokaktuell 2009 med skälmromanen ”Kunzelmann & Kunzelmann”, har aldrig jobbat så fokuserat med att förbereda ett album som inför ”Nattbok”. Det har resulterat i en samling låtar som gör att Carl-Johan med råge följer upp det som musikjournalisten Lennart Persson konstaterade redan häromåret. Persson skrev: ”’I provinsen’ och ’Livet’ är album som ger oss all anledning att välja in honom i Luras, Lundells och LeMarcs klubb.”

I produktion av Ola Gustafsson (Melissa Horn, Lars Winnerbäck, m.fl.) och mix av Linus Larsson (Anna Ternheim, Eldkvarn, m.fl.) är ”Nattbok” ett album med minst lika många sidor och kapitel som en genomsnittlig Vallgren-roman. Den som läst honom vet att det betyder att leveransen är mycket generös, och att vi kommer att få resa mellan ond, bråd död och spirande vårkänslor med kärlek i sikte.

Carl-Johan Vallgren följer upp ”Nattbok” med en Sverigeturné som 1/10 inleds i uppväxtstaden Falkenberg och avslutas den 30 oktober på Södra teatern i Stockholm.

Källa: Södra teatern