Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svensk seger i Nordea Scandinavian Master 2010

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Några hål före sluthålet fanns det viss farhågor att Richard S Johnson skulle bli slagen av den heta Argentinaren Rafa Echenique, som sänkte birdie efter birdie. Richard hade det lite tungt i början och några av de andra kom i kapp och ett tag låg han 2 slag efter ledaren. Men på några viktiga hål lyckades han vända spelet och plocka tillbaka kommandot.

De som spelade i samma boll, Choi och Oosthuizen hade ju han full koll på. Däremot hade han lite problem att följa de som låg bollen före som ; Echenique, Brown och Molinari.  Ett tag var även belgaren Colsaerts uppe i ledning, men tappade senare. Robert Karlsson var också bra idag,han tog sig upp i fältet och slutade på slutligen  7 under par.

Richard S Johanson  gjorde en otrolig avslutning och vann med ett slag före Echenique  på hål 18. Det är helt sjukt!, sa Richard när han skulle  kommentera segern! Han lyckades både hålla nerverna i styr och hade kyla nog att få till en drygt 10 meters drömputt rätt i hål inför fulla läktare på sista hålet.”- Det går inte att planera en sån här avslutning på nästan hemmaplan, med både familj och massor av vänner i publiken. Det slår nog allt jag varit med om i golfvärlden med tanke på hur det gick till!”

fortsättning kommer.