Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Festen ska börja

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

 

Inspiration, experthjälp, underhållning och morgondagens trender möts i Europas vackraste park när Den Stora Trädgårdsfesten släpper loss sitt blomsterfyrverkeri under tre dagar, 27–29 augusti 2010. Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero är som en lyxig trädgårdstidskrift som kommit till liv.

Maria Arborgh, landskapsarkitekt och Sanna Hultin, hortonom, kända från TV gör på allmän begäran ett välkommet återbesök som värdpar. Programmet är fullspäckat, besökare kommer bland annat att kunna gå in i vad som troligen är världens största brudbukett, designad av landskapsarkitekten Hanna Frisk.
Dessutom förenar Sofiero nytta med nöje i idéträdgården Skörda Regnvatten som tagit fasta på att utveckla trädgårdssammanhang med mindre beroende av vatten i allmänhet och dricksvatten i synnerhet.  Även de främsta inom den ständigt växande Slow gardening finns på plats för att inspirera. För den som har ont om plats visas också den senaste trenden inom mobilt odlande: BACSAC, från Frankrike.
Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero är till för den som har eller drömmer om en egen plats att odla på, eller bara vill låta sig inspireras och njuta av trädgård, blommor och grönska.
Det blir blomstrande brudsängsinstallationer, tävlingar, musik, mat, idéer, trädgårdsprylar och allt som hör södra Sveriges största trädgårdshändelse till.

Källa: Hbg