Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Benny Hinn på Livets Ord

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

Den mycket omtalade Evangelisten Benny Hinn från USA besökte Livets Ords årliga Europakonferensen i Uppsala 24 juli – 1 augusti  2010. Benny Hinn, född 3 december 1952 i Jaffa i Israel, är en amerikansk helandeevangelist, med grekisk-armenisk bakgrund.

Hinn reser över hela världen och anordnar stora korståg. Han inspirerades till detta efter att ha sett Kathryn Kuhlman. Han har även skrivit ett flertal böcker, bland annat Godmorgon, helige Ande.

Benny Hinn predikade vid tre tillfällen, dels på lördagskvällen den 24 juli, dels på söndag förmiddag och kväll den 25 juli.
– Det betyder att vi startar Europakonferensen redan på lördagen, ett dygn tidigare än vi brukar, säger Magnus Dahlberg,  pressansvarig vid Livets ord.

Den senaste tiden har det pratats och skrivits om honom rätt mycket. Någon är arg för att han samlar mycket folk. Andra för att han profeterar ”fel” och är för ivrig att be för sjuka. Ytterligare andra reagerar på att han fortsätter att predika trots att hans fru lämnat honom. Suzanne skrev ”irreconcilable differences” som skäl för skilsmässan. Det var den 1  februari 2010 som hans fru Suzanne lämnade i sin skilsmässa ansökan, paret Hinn hade varit gifta i 30 år. Suzanne Hinn kommer att företrädas av kändisadvokaten och skilsmässoexperten Sorrell Trope, samma advokat som Elin Woods anlitat och som gjort sig känd för att lyckas få ut stora summor till sina klienter vid skilsmässor.